Blog

Out of This World reviews vol. 6.

There are plenty of reviews of Out of This World. We are going to share all with you. This is the 6th part.

Click on the links to read them!

 

Progrock.com

“…I am guessing you will like it on first listen this album is full of crunchy guitars, nice changes with many different instruments leading different parts of each song. ”

 

The Progressive Aspect

“All in all, this album will take some time to come to terms with. I was drawn in by the high energy, fast-paced opening songs only to be initially confused by the slower electronic songs, the samples of dialogue from films, and the extended grooves and middle-eastern feel of the latter half of the album (pastiche? homage? fusion? I’m still not sure what to make of it). However, an album that forces me to think a little bit is never a loser in my book, and this one certainly gives plenty to listen to and think about, from the detailed layers and grooves to the larger compositional and generic choices. For fans of Tool, East of the Wall, Bonobo, and/or Cloudkicker.”

 

Privatmetal

“Mikor legelőször hallgatni kezdtem semmit nem tudtam az anyagról, csak azt, hogy az előző lemez kimondottan tetszett és nagyon szívesen hallgattam, és még teszem most is. Direkt nem olvastam utána, nem feszegettem a témáit, nem érdekelt a gondolatmenete, csak betettem és hallgattam. Nem tetszett. Zavart volt, összeszedetlen, kapkodós. Felmérgelt, de nem adtam fel, mert valami nem stimmelt az első megérzéssel. Így hát, betettem újra, és újra, és újra, és újra, és elkezdett összeállni. Megjöttek a hangok, dallamok, amik elsőre hiányoztak, a zavaró tényezők összesimultak, a logikai vonalak kibontakoztak, a fantáziaképek történeteket kezdtek mesélni, és végül rámutattak saját zavartságomra, összeszedettlenségemre. Ez egy tükör volt. Nekem, magamra. Tény, hogy nem könnyű anyag. Sok a téma, sok minden van benne, ami ott bomlik ki a fülünk hallatára, mit elsőre talán nem is értünk. De az nem baj, ha valamit nem értünk meg elsőre, az se, ha másodjára, de ha figyelünk, itt bizony egy csodás, összetett, fantáziadús, mitológiai meseelemekkel tarkított remeket kapunk. Mert ez az anyag remek.”

 

DMME

“…With “Last Man” reeling in metal, and mental, loneliness, it’s hard to see the entire perspective behind this album, but the many intertwined layers of “Pawn Of Fate” – the record’s shortest cut – is a perfect summary of the picture, and a way out of what seems to be a labyrinthine trip into one’s mind. That’s a trip worth taking time and again; it’s that riveting.”